Je ervaart onbalans in je leven. 

Jouw behoefte(de coachvraag) Begint bij er bewust bij stil te gaan leren staan. Door de urgentie  te erkennen en opzoek te gaan naar een nieuwe manier om te voorkomen dat je in oude patronen terugvalt. De manieren die je al kent werken niet genoeg want vandaag ben je in het land van onbalans.

Om tot een nieuwe manier te komen moeten je eerst even uit evenwicht gehaald worden en dit is vaak een ongemakkelijk gevoel, maar zo kunnen je opzoek naar een nieuwe stevige positie.

Een diep gevoel van ongenoegen voelen bij de huidige situatie is essentieel om tot verandering te komen. Een Pijn en een verlangen staan centraal, dit noemen we ook wel duw en trekkracht. Iets wat je drijft(de urgentie) Iets wat je trekt (een verlangen)

Om weg te gaan bij die plek waar de moeite en onbalans wordt ervaren. Is het belangrijk dat er bij wordt stilgestaan.  Bezinnen, reflecteren en met andere ogen kijken. Vaak zit daar ook het gevoel van onvrede en de noodzaak waarom je iets wilt veranderen. Onvrede wordt vaak veroorzaakt door diep gekoesterde waarden of wensen om van betekenis te zijn.

Door hier bij stil te staan ontstaat een beter zicht omdat mist is weggetrokken doordat je met andere ogen hebt leren kijken. Waar je naartoe wilt wordt steeds duidelijker en dat geeft hoop voor de toekomst. Het is confronterend maar geeft je ook prachtige ontdekkingen. Hier ontstaan nieuwe doelen en maak je gewaagde stappen om nieuw land in te nemen.

Een nieuwe balans vinden die hoort bij jouw identiteit en je missie. Ontdekken waar jij jezelf kan zijn, Zo ontstaat er innerlijke stevigheid. 

Wees welkom met jouw coachvraag

Stress & Burn-out traject privé en zakelijke mogelijkheden vraag naar de voorwaarden.

1. Oriëntatie/intake
We zullen het verloop en de ernst van eventuele spanningsklachten onderzoeken. Daarnaast is het belangrijk zicht te krijgen op je persoonlijke doelstellingen en verwachtingen, zodat de coaching op jouw wensen en behoefte toegesneden kan worden. Vervolgens stellen we jouw prioriteit vast.


2. Analyse van stressklachten en stressbronnen
We onderzoeken je klachten en de oorzaken  van stress in je leven. Je leert je energie vreters en energiegevers kennen, zowel privé als in je werksituatie.


3. Herstel van energie en fysieke conditie
Vanaf de start werken we aan rust en ontspanning. U leert luisteren naar wat uw lichaam nodig heeft en rust te nemen als je lichaam daarom vraagt. We bespreken de kwaliteit van je slaap. Je leert herkennen wanneer je lichaam gespannen is en wanneer ontspannen. Je ontdekt eenvoudige manieren om piekeren te beperken.


4. Omgaan met stress en emotie
We onderzoeken je gebruikelijke manier van omgaan met stress en we denken na over de meest effectieve manier. Je krijgt inzicht in stres verhogende gedachten en leert technieken om sneller te relativeren.


5. Versterken van competenties
Gedurende het hele proces werken we aan het tot bloei brengen van je talenten. Die zullen je helpen om problemen het hoofd te bieden. Voorbeelden van talenten en competenties waaraan je kan werken zijn:
• Zelfvertrouwen
• Zelfsturing
• Assertiviteit, grenzen bewaken, nee zeggen
• Plannen en prioriteiten stellen
• Omgaan met verstoringen
• Conflicten oplossen
• Delegeren
• Omgaan met tegenslagen
• Leren praten over werkdruk
• Omgaan met verandering
• Enzovoorts


6. Hervinden van zichzelf

Wie burn-out is heeft vaak de eigen behoeften en wensen een lange tijd opzij geschoven. U herontdekt wat uw talenten en waarden zijn en wat echt belangrijk voor u is.


7. Match met sociale omgeving
• Prive
We Bespreken de werkverdeling in uw privesituatie. Zijn de taken in het gezin, de familie en vriendenkring goed verdeelt? Zijn er energievreters onderwerpen binnen de sociale contacten? Moeten er conflicten opgelost worden?
• Werk
We bekijken of het werk wat u doet bij u past. We onderzoeken hulpbronnen en valkuilen bij terugkeer. We bezien welke aanpassingen nodig zijn binnen het werk. Wat moet voor uw terugkeer met uw leidinggevende of werkgever besproken worden en hoe pakt u dit aan?


8. Terugvalpreventie, re-integratie en follow-up.
Al we op dit punt zijn aanbeland, zijn uw klachten inmiddels verminderd. U voelt zich weer steviger. Het was een leerzame periode, maar u wilt voorkomen dat u ooit terugvalt. Voordat u terugkeert naar werk maken we daar eerst samen een plan voor.E-mailen
Bellen