Wendy de Jong

Arbo-coaching ontzorgt
HR-managers en Arboartsen

Voorkom geldverspilling met coaching

Als HR-manager of Arboarts weet jij dat het uitvallen van medewerkers veel tijd en geld kost. Bij uitval door stress en burn-out kan Wendy de Jong van De Krachtbron jou met Arbo-coaching ontzorgen.

Wendy licht toe: ‘Het is belangrijk om zo snel mogelijk te zorgen voor hulp aan je medewerker. Je werknemer voelt zich daardoor gesteund en kan meteen vanaf zijn ziekmelding werken aan zijn herstel. Wacht je tot de probleemanalyse bij 6 weken dan heb je al veel tijd en geld verspild. Als je ervan uitgaat dat een zieke medewerker € 300,- tot € 400,- per dag kost, is dat na 6 weken al opgelopen tot € 7000,- tot € 8000,-.

Bij De Krachtbron kan de medewerker al in de eerste week starten met een stress- of burn-outtraject van 8 tot 10 sessies van een uur. Daarmee krijgt hij of zij veel eerder hulp en dat is voordeliger voor jouw bedrijf. Bovendien leert je medewerker dankzij de coaching hoe hij of zij duurzaam met stress kan omgaan. Stress- en burn-outcoaching bij De Krachtbron is dus in alle opzichten een win-winsituatie.’

Hoe gaat Wendy de Jong te werk?

Doordat Wendy de Jong een externe hulpverlener is, zien medewerkers haar vaak als vertrouwenspersoon tegen wie ze alles kunnen zeggen. Dat komt het herstel ten goede. Wendy werkt met het 8-stappenplan van Anita Rogier.

Ze vertelt hierover: ‘Deze bewezen methode geeft 80% succes als de werknemer volledige inzet laat zien. Ik ga in de volgende 8 stappen aan de slag met de medewerker:

  1. Oriëntatie: een vrijblijvend gesprek om kennis te maken met de medewerker en doelen vast te stellen.
  2. Een eerste analyse doen van stressklachten en stressbronnen.
  3. Helpen bij het herstellen van het energieniveau en de fysieke conditie.
  4. Leren hoe om te gaan met stress en emoties.
  5. Tools geven om de competenties te versterken.
  6. Aan de slag met levensmissie, talenten en drijfveren.
  7. Integreren in werk en sociale omgeving.
  8. Werkhervatting, preventie bij terugval, follow-up en evaluatie.’

Elk traject start met een gratis kennismakingsgesprek met Wendy de Jong. Wendy vertelt: ‘In dit gesprek bekijk ik of de werknemer gemotiveerd is om het coachingstraject te volgen en of we een klik hebben. Het traject bestaat uit 8 tot 10 coachingsessies van een uur en tussendoor hebben de medewerker en ik 2 driehoekgesprekken met de leidinggevende over de voortgang van het traject. Ik kom graag bij je langs om meer te vertellen over Arbo-coaching. Neem contact op voor het maken van een afspraak.’

Verspil geen tijd en geld door te wachten op de probleemanalyse. Bied je medewerker vanaf de eerste week hulp, zodat hij sneller kan terugkeren op de werkvloer.

Vraag gratis en vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan

Werkgevers

8 + 1 =